Derfor bør du anskaffe et HDMI kabel

Når det kommer til muligheder for tilslutning af en computer til en skærm, er der en type af kabel, der er alle andre typer langt overlegen. Dette er et HDMI kabel, som er af en nyere generation end de ældre skærmkabler som VGA-kablet. Med et HDMI kabel kan du tilslutte din computer en monitor eller et fjernsyn, og levere et billede af en hidtil uset opløsning. Du kan lave billeder i så høj en kvalitet som HD og 4k. Her er to ting, der er vigtige at overveje, når du skal anskaffe dig et HDMI kabel

Sørg for at få et kabel, der er langt nok

Der findes HDMI kabler i mange forskellige længder. Det er meget vigtigt at sørge for at købe at kabel, der er tilstrækkeligt langt, til at det kan nå fra udgangen på computeren til indgangen på din monitor. For at finde ud af, hvor lang distancen fra din pc til din skærm er, kan du måle distancen med et målebånd eller en tommestok. Du kan selvfølgeligt også flytte på din computer eller din skærm, for at ændre på distancen mellem de to.

Som tommelfingerregel er det en rigtigt god idé at købe et kabel, der er en lille smule længere, end hvad du reelt har brug for. På denne måde sikrer du dig mod fejl i opmålingen, og du sikrer dig at kablet ikke kommer til at hænge stramt imellem de to enheder. Det overskydende stykke af HDMI kabel kan du blot binde op, så det ikke hænger i vejen nogen steder.

Det er dog ikke anbefalelsesværdigt at købe et kabel, der er voldsomt langt. Jo kortere et HDMI kabel er, jo kortere tid tager det for signalet at rejse igennem kablet. Derfor kan du opnå en hurtigere responstid ved at bruge et kortere kabel

Vælg et kabel af det rigtige materiale

Når du skal købe et HDMI kabel, vil du sandsynligvis opdage, at kablerne kommer i forskellige materialer. Der er nemlig forskel på, hvor godt forskellige typer af metal kan lede et signal igennem kablet. Det ultimative inden for signal gennem et HDMI kabel er at have et kabel i guld. Dette giver ubestridt det bedst mulige signal. Det er dog også ofte ret dyrt. Du kan få et signal, der er næsten lige så godt ved at købe et kabel i bronze. Dette er også ofte væsentligt billigere, og frigiver nogle penge i budgettet til for eksempel at investere i en god skærm eller et bedre skærmkort.

Belægning uden på et HDMI kabel kan også være af forskellige typer. Det er generelt en god idé at bruge et kabel, der er belagt med gummi. Gummi er fleksibelt, så kablet kan bøje, samtidig med at det er strømisolerende. Det er også en rigtigt god idé at bruge et kabel, hvor enderne er forstærkede med et ekstra tykt lag bøjeligt gummi, så enderne forbliver intakte og strømsikre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button